Kun itkettää, kakku auttaa. Aino tilasi Aalto-yliopistolle lohdutukseksi oman leivoksen, kun on ollut näitä leikkauksia sun muita.
Leivoksen suunnitteli ja toteutti Ravintolaklubi, joka on neljän teekkarimiehen perustama salaperäinen kokkikerho. Puheenjohtaja Teppo Nurminen kommentoi prosessia:
“Päädyimme puhdaslinjaiseen leivokseen, johon raikas kotimainen tyrni tuo Aallon keltaisen värin. Leivos on koristeltu kauden hedelmillä, ja halutessaan sen voi myös helposti koristaa karpaloilla Aallon punaiseksi. Muoto on pelkistetty ja harmoninen.”
Ainekset
2/3 pkt Marie-keksi
300 g pakastettuja tai tuoreita tyrnimarjoja
125 g voita
4 kpl kananmuna
2 dl sokeri
1 dl kuohukermaa
2 kpl liivatelehti
0,5 dl tyrnimehu (jätä kreemistä yli)
0,5 dl hillo-marmeladisokeri
Tee näin
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se tyrnikreemiin. Liota liivate kylmässä vedessä, liuota se tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita ohuena nauhana kreemiin.
Lusikoi tyrnikreemi kovettuneen keksipohjan päälle ja laita hyytymään kylmään.
Odota että leivoksen edellinen kerros on hyytynyt. Kuumenna jäljellä oleva tyrniliemi, keitä sitä 5 minuuttia hillosokerin kanssa ja kaada se varovasti kreemin päälle. Anna hyytyä ja koristele esimerkiksi omenaruusukkeella.
Juttu on osa Lahjus-juttusarjaa, jossa Aino levittää hyvää mieltä lahjomalla.
Kuva: Anna Niskanen