Aino, Ylioppilaslehti ja Frank tekevät uuden lehden pääkaupunkiseudun opiskelijoille


Teksti · words

Yksi-nimisen lehden kokeilunumero ilmestyy 6. marraskuuta.

yksi

Aino-lehti ja Ylioppilaslehti julkaisevat marraskuussa Suomen ensimmäisen koko pääkaupunkiseudun laajuisen ylioppilaslehden. Yksi-niminen lehti jaetaan kotiin kaikille Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston opiskelijoille. Taideyliopiston opiskelijat saavat lehden kampuksilta.

Lehden vastaavana päätoimittajana toimii Antti Pikkanen ja päätoimittajana Annaleena Kuronen. Toimitukseen kuuluvat myös toimittajat Melissa Heikkilä, Oskari Onninen ja Sonja Saarikoski sekä graafinen suunnittelija Jaakko Suomalainen. Lisäksi lehteä tekee suuri joukko muita alan parhaita nuoria toimittajia, valokuvaajia ja kuvittajia.

Suunnitelmia Ainon ja Ylioppilaslehden yhdistämisestä ei kuitenkaan ole, vaan kyseessä on kertaluonteinen projekti.

”Projekti on historiallinen, sillä tästä on puhuttu paljon, mutta koskaan asialle ei ole tehty mitään. Haluamme kokeilla, voisiko ylioppilaslehtien tarkoitusta palvella nykyisin myös toisenlainen tapa tehdä. Tätä kokeilua varten konseptoimme kokonaan uuden median. Yhteistyöstä ylioppilaslehtien toimitusten kesken voitaisiin nimittäin hyötyä paljonkin juttujen tekemisessä. Säästöjä tällä ei tavoitella”, vastaava päätoimittaja Antti Pikkanen sanoo.

”Tähdet ovat nyt kohdallaan yhteiselle kokeilunumerolle. Kun kahden toimituksen voimat yhdistetään, voimme toteuttaa monilla mittareilla ainutlaatuisen median nuorille kaupunkilaisille. Yksi-lehti aikoo käsitellä yhteiskunnan, politiikan, kulttuurin ja opiskelijaelämän ajankohtaisimpia ilmiöitä lukijoita aliarvioimatta”, päätoimittaja Annaleena Kuronen sanoo.

Yksi-lehden mainosmyynnistä vastaa opiskelijoiden valtakunnallinen etupalvelu Frank, jonka juuret ja osaaminen ovat vahvasti Suomen opiskelijakentässä.

”Kyseessä on ainutkertainen mahdollisuus tavoittaa laaja joukko opiskelijoita laadukkaan journalismin yhteydessä. Olemme iloisia voidessamme tarjota tällaista mahdollisuutta olemassa oleville ja tuleville yhteistyökumppaneille”, Frankin toimitusjohtaja Tiia Lehtola sanoo.

Yksi-lehden levikki on noin 50 000 kappaletta. Sen kustantaa Ylioppilaslehden Kustannus Oy, joka on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama voittoa tavoittelematon yritys. Lehti ilmestyy 6. marraskuuta.

Lisätietoja antavat:

Antti Pikkanen, vastaava päätoimittaja, Yksi, 050 339 3033, antti.pikkanen (a) ylioppilaslehti.fi

Annaleena Kuronen, päätoimittaja, Yksi, 050 520 9428, annaleena. kuronen (a) ayy.fi

Tiia Lehtola, toimitusjohtaja, Frank, 040 771 3581, tiia (a) frank.fi

www.yksilehti.fi

www.frank.fi