Hänestä kuullaan vielä: Kenneth Blomqvist


Teksti · words

Aallossa opiskelee monia tekniikan, tieteen, bisneksen, taiteen ja politiikan lupauksia. Aino teki tänä syksynä nettikyselyn siitä, ketkä ovat oman alansa tulevaisuuden tähtiä. Nämä seitsemän nimeä nousivat esiin. Saammeko esitellä: Aallon toivot.

Kenneth Blomqvist (1993) opiskelee tietotekniikkaa neljättä vuotta. Vuonna 2014 hän oli vuoden Piilaaksossa työharjoittelussa ohjelmistokehittäjänä. Järjesti viime keväänä Junction-koodaustapahtuman. Työskentelee ravintolasovellus Woltissa ohjelmistokehittäjänä ja on yksi yrityksen ensimmäisiä palkattuja työntekijöitä.

AINO toivot HIRES05finalKuva: Veera Lipasti

”Hei Keke, sähän osaat koodata. Mikset lähtisi Piilaaksoon?” Startup life -ohjelman silloinen vetäjä soitti 20-vuotiaalle Kenneth Blomqvistille ja pyysi häntä mukaan harjoitteluohjelmaan. Blomqvist suostui heti. Tietotekniikan opinnot saivat jäädä, kun Blomqvist jo osti lentoja Kaliforniaan ja ryhtyi valmistelemaan muuttoaan. 20-vuotias ohjelmoija on jopa Piilaaksossa poikkeuksellinen. ”Aika nuorena lähdin tähän, enkä koskaan törmää kehenkään joka olisi samanikäinen”, Blomqvist sanoo.

Blomqvistilla on ollut aikaa luoda etumatkaa, sillä hän aloitti ohjelmoinnin jo 15-vuotiaana. Blomqvistin ura ohjelmistokehittäjänä sai potkua Startup Saunasta. Startup-piireissä ei pidetty itsestäänselvyytenä perinteistä reittiä diplomiinsinööristä suoraan vakituisiin töihin, ja ihmisten energia ja kunnianhimo oli tarttuvaa. Yrittäjäkulttuurin polttopisteessä tapahtui jotain uutta ja jännittävää koko ajan.

”Se on hyvä, että ihmiset hypettävät, ja ulkopuolisena se vaikuttaa siltä, että täällä tapahtuu paljon. Mutta ihmisten pitäisi myös tehdä ihan oikeita, konkreettisia asioita jotta voivat muuttaa maailmaa.”

Blomqvistille tapa muuttaa maailmaa on koodi. Nykyään hän käytännössä elää ja hengittää ohjelmointia. Hän on keväästä asti työstänyt Woltissa firman hallinnollisia työkaluja. Tänä syksynä Blomqvist järjesti Junction-nimisen hackathonin. Hackathonin tarkoituksena on koota ohjelmoijia ja suunnittelijoita yhteen muutaman päivän mittaiseen tapahtumaan koodaamaan sovellus. Pikkuhiljaa myös Blomqvistin perhe alkaa uskoa, että koodaaminen on muuta kuin harrastus.

”Äiti olisi kyllä ylpeä jos valmistuisin kandiksi”, hän sanoo.

Tulevaisuudessa Blomqvist näkee itsensä kehittämässä uutta teknologiaa, jota tullaan käyttämään laajasti jonkin aikaa, kuten esimerkiksi itseohjaavia autoja. ”Haluaisin katsoa joskus taaksepäin ja miettiä että siistiä, olin mukana kehittämässä tuota”, Blomqvist sanoo.

KENNETH BLOMQVIST

  • Järjestötoiminta
    AaltoES:n varapuheenjohtaja. ”Kaikki siistit suomalaiset Jenkeissä olivat istuneet AaltoES:n hallituksessa, joten ajattelin, ettei se voi olla niin kamalaa.”
  • Koulumenestys
    Asui 10-vuotiaaksi Belgiassa. Kävi Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun ja Tapiolan lukion. Kirjoitti ylioppilaskirjoituksissa 2 eximiaa, 2 magnaa ja 2 cum laudea. ”Koulu menee tässä sivussa. Välillä tulee ykkösiä ja välillä vitosia.”
  • Perhe
    Äiti, isä ja isoveli. Puhuu veljensä kanssa ranskaa.
  • Sosiaalinen media
    Yli 600 Facebook-kaveria ja parisataa Instagram-seuraajaa.

LUE MYÖS HEISTÄ:

GRMMXI mullistaa suomalaisen graafisen suunnittelun trollaamalla.
Anni Laurila vietti kesän NASA:n yliopistossa ja parantaa ihmisten elinoloja teknologian avulla.
Heikki Koponen on SYL:n uusi puheenjohtaja ja varsin suoraselkäinen kaveri.
Katariina Helaniemen mielestä yritykset voivat olla maailmanparantajia.
Marianne Vikkula on Slushin varatoimitusjohtaja, joka haluaa muuttaa yhteiskuntaa teknologiaystävällisemmäksi.
Matias Heino on tutkijatoivo, joka pureutuu ilmastonmuutoksen aiheuttamiin ongelmiin.