Kylterit erosivat joukolla vastalauseeksi


Teksti · words

”Koin, etten saanut ääntäni kuuluviin millään muulla tavoin”

Julkaistu Ainon nettisivuilla 2011.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunta on päättänyt lähteä käräjille Helsingin kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan aikoinaan tekemien omaisuuslahjoituksien takia. Käräjäoikeutta AYY tulee käymään omaisuutta hallinnoivan säätiön kanssa.

Syksyllä jatkuneet osapuolten väliset neuvottelut olivat tuloksettomia, joten omaisuuskiistaa lähdetään setvimään käräjäoikeudessa. AYY:n mukaan omaisuussiirrossa rikottiin aikoinaan sopimusoikeuden pykäliä.

KY ry kommentoi omassa tiedotteessaan käräjäoikeuteen menon vieraannuttavan entisestään kyltereitä ylioppilaskunnasta.

Päätös asiasta tehtiin keskiviikkoisessa edustajiston kokouksessa. Edustajistossa istuvien kyltereiden turhautuminen asiaan näkyi eroaaltona. Perjantaihin mennessä toimikautensa päättävästä ylioppilaskunnan edustajistosta on eronnut 17 kylteriä, toiset heistä varsinaisia ja toiset edustajiston varajäseniä.

Kauppakorkeakoulussa opiskeleva edaattori Hanna Hovi kertoo oman eronsa syynä olleen muitten vaikutusmahdollisuuksien olemattomuus. Kaikki KY:n luottamustoimissa toimineet on todettu edustajistossa esteellisiksi omaisuusasioihin suoraan liittyvissä päätöksissä.

”Erosin, koska niin moni meistä on todettu esteelliseksi päätöksentekoon. Koin, etten saanut ääntäni kuuluviin millään muulla tavoin. Eroaminen oli ainut tapa, jolla pystyin näyttämään, että tehty päätös ei ollut mielestäni AYY:n tulevaisuuden kannalta järkevä.”

Hän sanoo, ettei olisi eronnut, jos edustajistokautta olisi ollut vielä jäljellä. Nyt asioihin ei enää hänestä ollut vaikutusmahdollisuuksia. Hovi sanoo, ettei eroamisesta oltu yhteisesti sovittu muiden eronneiden kylteriedaattorien kanssa.

”Olin lukusalissa koko päivän. Kun katsoin näitä sähköpostiin tulevia eroviestejä, päätin itsekin erota.”