Pääkirjoitus: Etsimme harjoittelijaa 6–18 kk ajaksi


Teksti · words

Julkaistu Ainossa 4/2015.

Olet ensimmäisten vuosikurssien opiskelija ja valmistumisen kynnyksellä. Sinulla on vankka asiantuntemus omalta alaltasi, mutta olet samaan aikaan poikkitieteellisesti suuntautunut.

Vähimmäisvaatimukset: vähintään viisi vuotta työkokemusta, some- ja diginatiivius, Excel-velhous, videoeditointi, koodaus ja erinomainen suomen, englannin, venäjän ja kiinan kielen kirjallinen ja suullinen taito.

Odotamme sinulta valmiutta vastata etenkin ikääntyvän Suomen haasteisiin ja kykyä ratkaista talouden kiperimpiä ongelmia (valtion kestävyysvaje, lama ja euroalueen kriisi yms.).
Lisäksi toivomme sinulta kokemusta erityisesti pakolaiskriisin hoidosta.

Et hätkähdä myöskään ilmastonmuutoksesta, kempeleläisen rasismin kukkimisesta, Isiksestä, mielenterveysongelmista, Venäjä-uhkasta tai siitä ajatuksesta, ettet koskaan tule saamaan eläkettä. Siedät painetta paremmin kuin syvänmeren kalat. Plussaa, jos sinulta löytyy jokin erityisen kiinnostava harrastus (esim. luolasukellus, Instagram-tähteys).

Et erottele työtä ja vapaa-aikaa, eikä hymysi hyydy edes vuorokauden kestoisen työputken jälkeen. Sunnuntait ovat mielestäsi parhaita päiviä rästihommien hoitamiseen.

Olethan joustava ja yhteistyökykyinen, vaikka naamallesi lävähtää välillä ämpärillinen teurasjätettä. Nautit haasteista ja olet valmis kasvamaan yhdessä kanssamme dynaamisella näköalapaikalla, jossa ei ole turvakaiteita.

Harjoittelu on palkaton. Kalusto sinulta löytyy omasta takaa.